DanePork A/S præsenterer flot regnskab på vækstrejse

10844 Danapork 020

Det privatejede slagteri DanePork A/S har netop præsenteret årsregnskab for regnskabsåret 2022/2023, som viser en markant vækst fra året før. Årets resultat lander på 56,28 millioner kroner med en omsætning på 1,5 mia. kroner.

Jeg er meget glad for og stolt af det regnskab, som vi præsenterer i dag. I 2020 satte vi kursen ind på en vækstrejse, hvor vi påbegyndte store investeringer i nye produktionsfaciliteter. Vi har bygget omkring 16.000 m2 til, og vi er gået fra en slagtekapacitet på 175 grise i timen til 650 grise i timen. Det har krævet meget af både medarbejderne og virksomheden. Det gør mig kun endnu mere stolt af, at vi i fællesskab kan skrive et nyt og flot et kapitel på DanePork’s vækstrejse, hvor vi ser resultaterne af vores investeringer, siger Leo Grønvall, CEO på DanePork A/S.

I regnskabsåret 2021/2022 havde DanePork A/S en omsætning på knap 1,1 mia. kroner og et resultat på 1,7 mio. kroner, hvilket ifølge CEO Leo Grønvall skyldtes store investeringer og indkøring af den nye produktion.

Store investeringer og store forandringer kræver tid og energi. Derfor så vi et noget lavere resultat sidste år. Da vi gik ind i dette regnskabsår, havde vi en kapacitetsudnyttelse på omkring 40 %. I løbet af året, har vi fået flere grise ind på slagteriet fra leverandører, der har øget deres antal af slagtegrise, leverandører der har skiftet fra at levere til tyske slagterier, som nu leverer til os, og nye leverandører. Kapacitets-udnyttelsen er gradvist steget, og det ser vi i resultatet for året, siger Leo Grønvall, som samtidig understreger at netop overkapacitet på slagteriet er væsentligt, da det giver DanePork fleksibilitet overfor både kunder og leverandører. 

DanePork er en stor slagterbutik forstået på den måde, at det er vores mål at være så tæt på vores leverandører og kunder, at vi altid kan tage imod flere grise, hvis en leverandør har nogle grise, som han vil af med, eller lave en særlig udskæring, hvis en kunde ønsker det. Den fleksibilitet sikrer vi ved, at vi altid har lidt ekstra kapacitet at give af. Derfor vil vi også fortsætte investeringerne i vores vækstrejse næste år, hvor vi forventer at ansætte omkring 150 medarbejdere mere og udvide produktionen endnu en gang, siger Leo Grønvall, CEO DanePork A/S.

Næste år forventer DanePork A/S at fortsætte vækstrejsen med en omsætning på omkring 2 milliarder kroner.

Faktaboks: DanePork A/S årsregnskab 2022/2023: